Subsidie voor vermindering van CO2-uitstoot

Innovatie met WBSO – tot 1 oktober nog mogelijk aanvragen in te dienen voor laatste kwartaal 2020

Wanneer je technische ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten (R&D) uitvoert en de kosten daarvan wilt verlagen, kun je gebruik maken van de fiscale innovatiesubsidie WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).
Vliegende auto’s, 3-D metaalprinters, energieopwekkende dansvloeren, kinderwagens van 100% gebruikte kunststof, visnetten van zeewier, verpakkingen van biomassa; zomaar een paar (circulaire) voorbeelden van productinnovaties die Nederlandse ondernemers met steun van de WBSO ontwikkelden. Voor startups is er een extra voordeel in de WBSO.

Goed nieuws voor innovatieve mkb en startups: WBSO 2021 subsidie wordt verhoogd.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ook investeringen in Research & Development (R&D) kunnen onder druk komen te staan als gevolg hiervan, terwijl de ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen en programmatuur juist nodig is om uit de crisis te komen.

Uit meerdere evaluaties blijkt dat de WBSO een belangrijke stimulans is voor de private investeringen in R&D en bijdraagt aan een goed vestigingsklimaat voor R&D-intensieve bedrijven. Om ervoor te zorgen dat de private investeringen in R&D tijdens deze crisis zoveel mogelijk op peil blijven, heeft het kabinet besloten om extra budget beschikbaar te stellen voor de WBSO in 2021.

Dit budget zal gericht worden ingezet voor de verhoging van het tarief in de eerste schijf (van 32% naar 40%) en het starterstarief (van 40% naar 50%). Deze verhoging komt ten goede aan alle WBSO-gebruikers, waarbij met name het innovatieve mkb en starters een extrastimulans krijgen om te investeren in R&D.

Ons duurzame innovatieteam staat voor je klaar!
Doe de gratis quickscan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Related Posts

Leave a Reply